Bezoek aan Cercle kan historische avond worden voor Genk, record binnen handbereik

Bezoek aan Cercle kan historische avond worden voor Genk, record binnen handbereik

23-09-2018 11:47
1

Club Brugge staat (voorlopig) dan wel aan kop van de Jupiler Pro League, eigenlijk is KRC Genk dé ploeg van het seizoensbegin. De Limburgers voetballen geweldig en zijn voorlopig ongeslagen. Als dat ook zondagavond nog het geval is, sneuvelt het clubrecord.

Genk werkte deze jaargang al veertien wedstrijden af, zeven in de competitie en zeven in de Europa League, en ging daarin dus nog geen enkele keer onderuit. Twee keer speelden de jongens van Philippe Clement gelijk, de overige twaalf partijen werden gewonnen.

Zo zit Genk momenteel aan achttien niet-verloren wedstrijden op rij. Aan het eind van afgelopen seizoen wonnen de Limburgers immers ook hun laatste vier duels. De meest recente nederlaag dateert zo van 6 mei, toen ze met 5-0 het onderspit moesten delven op bezoek bij Standard Luik.

De huidige reeks van achttien ongeslagen wedstrijden is een evenaring van het clubrecord uit 2002. Als Genk straks wint bij Cercle Brugge, gaat dat record er dus aan. Overigens kroonde de club zich in 2002 tot landskampioen. Een gunstig voorteken?