Hazard vergeleken met Messi en Ronaldo: 50 keer scoren is moeilijk in Engeland

Hazard vergeleken met Messi en Ronaldo: "50 keer scoren is moeilijk in Engeland"

23-09-2018 10:07

Eden Hazard speelt alles kapot in de Premier League momenteel. Vriend en vijand is onder de indruk van de prestaties van de Rode Duivel. Cesar Azpilicueta behoort tot het eerste kamp.

De Spaanse ploeggenoot is vol lof over Hazard. "Hij heeft de kwaliteiten om verdedigers uit te schakelen. Het is geweldig. Maar dit seizoen voegt hij er ook nog doelpunten en assists aan toe. Soms speelde hij goed, maar misschien niet egoïstisch. Hij geeft altijd passes aan ploegmaats", tekende Het Laatste Nieuws op.

"Messi en Cristiano Ronaldo scoren 50 keer op een jaar en dat is moeilijk in Engeland", maakt Azpilicueta de vergelijking. "Maar als hij vanuit zijn standpunt agressiever is in de box door te scoren en assists te geven, dan zit hij op de top van zijn spel. In het spel kan hij kansen creëren. Het ziet er allemaal makkelijk uit. Hij is snel en scoort met beide voeten."

Gentleman
Azpilicueta kijkt echter niet alleen naar de prestaties op het terrein. "Eden heeft alle kwaliteiten om de beste te worden. En zijn persoonlijkheid ook, hoe hij zich gedraagt. Hij is de beste speler van het team, maar respecteert iedereen. Hij is een normale persoon. Het is geweldig om de beste speler te hebben met zijn gedrag. Iedereen houdt van hem op de club. Dat is al even belangrijk als zijn werk op het veld", concludeert hij.