Duel in de staart van het klassement levert geen winnaar op

22-09-2018 21:52

Sporting Lokeren en Royal Excel Moeskroen vonden zaterdag de weg naar het doel niet. In het duel in de staart van het klassement bleef het 0-0.

Op Daknam speelden Lokeren en Moeskroen een zespuntenwedstrijd. Beide clubs misten immers hun start. Moeskroen kon pas op de vorige speeldag zijn eerste zege boeken. In de openingsfase kwamen de bezoekers niet onaardig voor de dag. Ze dreigden via Van Durmen, Bakic en Pierrot. De Wolf reageerde telkens attent. Aan de andere kant kreeg Jovanovic voor de pauze dé kans om te scoren, maar de aanvaller die vorige week nog tegen Club Brugge doeltreffend was, mikte van dichtbij naast.

In de tweede helft stond De Wolf er weer om Moeskroen van een goal te houden. De doelman van Lokeren stopte een kopbal van Pierrot. Op het uur trilden dan toch de netten. Jovanovic dacht hij mocht vieren, maar zijn treffer werd de terecht afgekeurd voor buitenspel. Daarna nam Moeskroen het heft weer in handen. Het verzamelde ook de ene corner na de andere. Na 75 minuten stond de teller al op tien, maar Les Hurlus deden er niks mee. Het laatste kwartier was voor de thuisploeg, maar een doelpunt viel er niet.

Door het gelijkspel blijft Moeskroen laatste. Het telt nu vier punten. Lokeren heeft er eentje meer.