Vanhaezebrouck eist een reactie: 'Ze moeten tonen waarom ze bij Anderlecht spelen'

Vanhaezebrouck eist een reactie: 'Ze moeten tonen waarom ze bij Anderlecht spelen'

22-09-2018 19:12
7

RSC Anderlecht speelt zondagavond de topper tegen Standard Luik. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck moet iets rechtzetten na het 1-0 verliest in de Europa League tegen Spartak Trnava. De coach van paars-wit hoopt op een reactie van zijn spelers.

"Ze moeten allemaal echt gaan tonen waarom ze uiteindelijk bij Anderlecht spelen, dat heb ik hen ook gezegd. Wie hier speelt, moet tonen dat ze iets meer kunnen dan een modale voetballer. Iedereen moet zichzelf pushen naar zijn beste niveau", vertelde Vanhaezebrouck aan Het Nieuwsblad.

"Niet toevallig was Amuzu de beste op het veld tege Trnava: die had echt goesting. En dat is misschien niet bij iedereen momenteel het geval. We gaan nu goed kijken wie gerecupereerd is en klaar is voor de strijd. Want tegen Standard wordt het altijd een hevige en felle strijd. En dan moet je goesting hebben."

"Of het een mentaal probleem is? Ik weet het niet, ik hoop het niet... Tegen Genk speelden we volgens mij wel nog een goede wedstrijd, maar tegen zo’n mindere tegenstander konden we niet dezelfde discipline tonen om dezelfde inspanningen te leveren", besloot de coach van Anderlecht.