Natuurlijk zal de druk een pak hoger liggen bij Anderlecht, anders écht crisis

"Natuurlijk zal de druk een pak hoger liggen bij Anderlecht, anders écht crisis"

Gepubliceerd: zaterdag 22 september 2018 om 16:50za 22-09-2018 om 16:50

Voor RSC Anderlecht en Standard Luik kreeg de onderlinge kraker van zondag nog nét een extra lading mee deze week. In de Europa League liepen beide topclubs namelijk tegen een vernedering aan. Die moet zondag koste wat kost weggeveegd worden.

Anderlecht ging compleet onverwacht de boot in tegen het nietige Spartak Trnava, terwijl Standard dan weer een logische nederlaag leed bij Sevilla FC. Dat er na 90 minuten 5-1 op het scorebord flikkerde, betekende echter evenzeer een dreun. "Ik denk dat iedereen wel zag aankomen dat Standard zou verliezen in Sevilla, toch een Europese topploeg. Al kan het pijn doen, zo'n 5-1. Het verschil was wel héél groot", vertelt Alex Czerniatynski daarover bij Het Laatste Nieuws.

"Michel Preud'homme heeft volgens mij gelijk als hij zegt dat Standard niet klaar is om die topduels nu al te spelen. Maar oké, ik vind niet dat
we te negatief moeten zijn. De nederlaag van Anderlecht was verrassender. Ze hebben het moeilijk de laatste weken. Zondag is de context anders. Het grote voordeel voor Anderlecht is dat ze in eigen huis spelen", weet de oud-spits.

Voor Anderlecht het meest van moeten
Bij welke van beide clubs zou een nieuwe ontgoocheling het hardst aankomen? "Ik ken Preud'hommme. Hij wil revanche voor de nederlaag in Sevilla. Natuurlijk zal de druk een pak hoger liggen bij Anderlecht. Ze kunnen het zich niet veroorloven om te verliezen tegen de grote rivaal, want dan is het écht crisis", waarschuwt Czernia.

Poll

Welke blamage was het ergst?

(108 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws