“De situatie van Anderlecht is onrustwekkender dan die van Standard”

“De situatie van Anderlecht is onrustwekkender dan die van Standard”

22-09-2018 12:10
3

Anderlecht en Standard nemen het komende speeldag tegen elkaar op. Twee ploegen uit vorm die de punten broodnodig hebben.

Ariël Jacobs vindt de situatie van Anderlecht toch erger. "Standard zit min of meer in hetzelfde schuitje. Al vind ik de situatie van paars-wit nog iets onrustwekkender. Eén op negen in de competitie en een wanprestatie in Europa, dat kan bij Anderlecht niet. Het enige wat je dan als trainer kunt doen, is alles in eer en geweten analyseren en de juiste keuzes maken”, vertelt de voormalige coach van paars-wit tegenover Het Laatste Nieuws.

Anderlecht moet zijn fouten durven toegeven. “Het is in die analyse belangrijk dat je je kwetsbaar opstelt tegenover je groep. Je moet glashelder communiceren, de spelers afschermen voor de terechte kritiek, maar ook durven toegeven dat je zelf fouten gemaakt hebt. Ik merk de laatste tijd al te vaak dat trainers een wedstrijd winnen en spelers of scheidsrechters een wedstrijd verliezen."

Paars-wit moet zich alvast snel herpakken, vindt Jacobs. "Er is geen tijd om veel na te kaarten. Vanhaezebrouck moet zorgen dat zijn spelers met een frisse kop aan de wedstrijd tegen Standard beginnen. Ze krijgen de kans om die moeilijke periode meteen een halt toe te roepen."