KV Kortrijk pakt de drie punten op het veld van Zulte Waregem

21-09-2018 22:20
1

KV Kortrijk heeft de drie punten op het veld van Zulte Waregem gepakt. De thuisploeg pakt zo een 0 op 15.

In de eerste helft leek KV Kortrijk op voorsprong te komen. Ex-Zulte Waregem-speler Julien De Sart duwde de bal tegen de netten, maar het doelpunt werd afgekeurd. Lepoint zou een duwfout hebben begaan voorafgaand de goal. In de eerste helft had thuisploeg Zulte het duidelijk moeilijk.

Ook na rust bleef KV Kortrijk de betere kansen krijgen. Teddy Chevalier was dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging net naast. Twintig minuten voor tijd was het dan eindelijk raak voor de uitploeg. Ilombe Mboyo kwam alleen voor doel en werkte de bal binnen.

Zulte probeerde nog wel wat terug te doen, en Harbaoui was in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker. In de allerlaatste minuut was het Teddy Chevalier die de derbyzege veilig stelde voor KV Kortrijk door in een leeg doel binnen te tikken.

De meegekomen doelman Bossut was eraan voor de moeite. Na het doelpunt gingen de poppetjes nog even aan het dansen, maar de eindstand bleef bij 0-2.