Foket legt keuze voor transfer naar Reims uit: “Toen ik dat voelde”

Foket legt keuze voor transfer naar Reims uit: “Toen ik dat voelde”

Gepubliceerd: vrijdag 21 september 2018 om 22:46vr 21-09-2018 om 22:46

Thomas Foket verruilde afgelopen transferperiode KAA Gent voor het Franse Stade Reims. De rechtsback legt nu zijn keuze uit.

"Er was interesse uit Italië, Spanje en Duitsland, maar of dat heel concreet zou geworden zijn, weet ik niet", begint Foket tegenover Het Laatste Nieuws. "Ik had ook bij AA Gent kunnen blijven. Het bestuur deed me een nieuw voorstel, maar toen ik voelde dat het ook financieel een beetje op was - de onderhandelingen sleepten lang aan en er kwam geen beter voorstel -, besefte ik dat dit het moment was om te vertrekken."

Foket leverde de Buffalo’s nog 3,5 miljoen euro op. "Voor een speler die maar één jaar contract meer had. Die een jaar geleden nog aan zijn hart werd geopereerd en die vorig seizoen maar de helft van de wedstrijden speelde. Ik had clubs kunnen vinden die één à twee miljoen euro wilden geven en tegen Gent kunnen zeggen dat het best akkoord ging, want dat ik anders niet zou bijtekenen, maar ik wilde in schoonheid vertrekken.”

“Ik ben niet vergeten dat Gent vorig jaar mijn contract verlengde aan de voorwaarden die afgesproken waren vóór mijn hartproblemen. Niet elke club zou dat doen. Vandaar dat ik op het einde nog drie wedstrijden voor Gent heb gespeeld, terwijl ik eigenlijk al wist dat mijn transfer in orde zou komen - ik wou hen niet in de 'shit' steken”, aldus Foket.

Poll

Snap jij de beslissing van Foket?

(208 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws