Anderlecht is niet aan proefstuk toe: Trnava heeft enkele illustere voorgangers

Anderlecht is niet aan proefstuk toe: Trnava heeft enkele illustere voorgangers

21-09-2018 21:14
3

RSC Anderlecht blammeerde zich donderdagavond in de Europa League. Op bezoek bij het nietige Spartak Trnava ging de Belgische recordkampioen onderuit met het kleinste verschil. Dat doet belletjes uit het recente verleden rinkelen, rakelt Het Laatste Nieuws op.

In de laatste tien jaar verloor Anderlecht al enkele keren van mindere goden uit de voetbalwereld. In 2008 gingen de Brusselaars eruit in de Champions League-voorronde tegen BATE Borisov, destijds een nobele onbekende ploeg. Later zouden de Wit-Russen wel geregeld opduiken in de poulefase van het kampioenenbal.

De voorrondes blijven daarna de achilleshiel van paars-wit. Ook tegen Sivasspor en APOEL Limassol wordt verloren, al weet Anderlecht beide teams over twee wedstrijden bekeken wel uit te schakelen. Dat lukt echter niet tegen Rostov. In 2016 bleken de Russen te sterk.

Tot slot moest Anderlecht een jaartje eerder ook in de poulefase van de Europa League het onderspit delven tegen een kleine naam. De Azeri's van Qarabag troeven de Brusselaars af met 1-0. Spartak Trnava mag zich sinds donderdagavond dus in dat rijtje scharen.