Ferrera stoort zich aan cultuur: ''Lot van een coach in dit land''

Ferrera stoort zich aan cultuur: ''Lot van een coach in dit land''

Gepubliceerd: vrijdag 21 september 2018 om 19:26vr 21-09-2018 om 19:26

Waasland-Beveren is het seizoen met een 4 op 21 slecht begonnen en dus staat de positie van coach Yannick Ferrera al ter discussie. Ferrera is kritisch over de Belgische voetbalcultuur, maar begrijpt de situatie wel.

''Ik weet dat ik resultaten moet behalen. Dat is het lot van een coach in dit land'', tekende Het Laatste Nieuws op. ''Ik heb er mijn mening over. Don’t hate the players, hate the game. Maar de cultuur is hier nu eenmaal zo. Ik zou er graag tegen vechten, maar ik besef dat ik dat gevecht niet kan winnen'', legt hij zich neer bij het gegeven.

Ferrera toont zich echter strijdbaar. ''Ik zal echter nooit opgeven, geloof in deze groep en in mezelf.'' De 37-jarige coach zegt dan ook niet bang te zijn. ''Ik ben niet bang, nee. Elke trainer wordt elke week bedreigd in België. Verliest Leko twee keer na elkaar met Club? Crisis. Pakt Hein met Anderlecht 1 op 9? Crisis. Sommigen zijn meer bedreigd dan anderen natuurlijk, maar who said life is fair?'', aldus Ferrera.

Waasland-Beveren, dat voorlaatste staat, krijgt zaterdag nummer tien Charleroi op bezoek op Het Freethiel. Een week later volgt het zespuntenduel tegen rode lantaarn Royal Excel Moeskroen.

Lees ook: Supporters schreeuwen om trainersontslag, bestuur spreekt vertrouwen uit

Plaats een reactie

vrijdag 21 september 2018 om 19:42
Correctie: 'Lot van een "slechte" coach in dit land...'
Vind ik leuk
9000 +463
vrijdag 21 september 2018 om 20:52
Veel overtuigen heeft hij niet gedaan recent. Enkel met STVV deed hij het goed. Niet dat ik de mens ken of zijn manier van werken, dus ook met alle respect, maar ik denk gewoon: geen goeie coach. Krijgt geen voetbal in zn teams.
Vind ik leuk
zaterdag 22 september 2018 om 08:20
Me standard toch ook beker gewonnen cva nog?
Vind ik leuk
Lunam +1986
vrijdag 21 september 2018 om 23:27
Ferrera, je was beter als vers opkomende trainer de passie is misschien gebleven maar je bent blijven hangen, geen progressie, geen alternatief voor uw speelstijl die gemakkelijk gecounterd wordt, tijd voor wat nieuws vrees ik , ofwel andere competitie voor een jaartje of zo... .
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws