Coëfficient: Racing Genk redt de meubelen voor Jupiler Pro League

Coëfficient: Racing Genk redt de meubelen voor Jupiler Pro League

21-09-2018 11:00
7

Club Brugge, Anderlecht en Standard zijn er deze week niet in geslaagd om punten te pakken voor de Belgische coëfficient. Voor Racing Genk lukte dat echter wél. De Limburgers zorgen ervoor dat de hoop op de achtste plaats blijft.

Op de hoofdtabel van een Europese competitie krijgt elke ploeg twee punten voor een zege en één punt voor een gelijkspel. Racing Genk is de enige ploeg die deze week kon winnen. Hun punten worden gedeeld door vijf, het aantal clubs waarmee we de campagne begonnen. AA Gent telt dus nog mee, ook al kan het geen punten meer halen.

Zo komen we voor dit seizoen om 3,000 punten. We zijn zo al over het totaal van vorig seizoen gegaan, en dat met nog minstens vijf Europese matchen voor elke Belgische ploeg. Het rampseizoen 2017/2018 was er dan ook één om snel te vergeten. 

Omdat het oudste seizoen elk jaar wegvalt staat België virtueel gelijk met Oekraïne, dat nog maar drie clubs in de race heeft. Oekraïne haalde deze speeldag twee gelijke spelen. België moet wel opletten met Turkije, dat een mager jaar (6,000) ziet wegvallen. Dat wordt duidelijk op dit schema van Kassiesa.

Het belangrijkste is nu dat België niet wegvalt uit de eerste tien. Dat betekent namelijk dat het rechtstreekse ticket voor de Champions League verloren is.