Turkse krant zet Cocu op de cover na afgang: vluchtinformatie over Amsterdam

Turkse krant zet Cocu op de cover na afgang: vluchtinformatie over Amsterdam

20-09-2018 23:50

Niet alleen bij Anderlecht rommelt het na de eerste match in de groepsfase van de Europa League. Fenerbahçe-trainer Phillip Cocu heeft zichzelf donderdagavond ook geen goede dienst bewezen. De deze zomer van PSV overgekomen Cocu presteert in de Süper Lig al wisselvallig, ging in de Europa League-ontmoeting met Dinamo Zagreb met 4-1 onderuit en zal vrijdag op de cover van sportkrant Fanatik prijken.

De voorpagina van het toonaangevende medium laat aan duidelijkheid weinig te wensen over. Naast het hoofd van Cocu is het scoreverloop van de wedstrijd, informatie over een vliegtuigvlucht naar Amsterdam én de tekst 'maandag is er een derby' afgebeeld. Fenerbahçe zal op maandagavond 24 september stadgenoot Besiktas ontvangen. Wanneer Cocu de traditioneel beladen confrontatie niet wint, lijkt het een lastig verhaal te worden voor de 47-jarige trainer.

Cocu trad afgelopen zomer in dienst van Fenerbahçe, maar heeft de ploeg nog niet bepaald naar zijn hand kunnen zetten. De nummer twee van het voorbije Süper Lig-seizoen werd in de voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Benfica en verloor drie van zijn eerste vijf competitiewedstrijden. Fener staat, met de stadsderby tegen Besiktas op komst, slechts elfde in de competitie.

Lees ook: Cocu lijdt in Kroatië en verliest met grote cijfers