Fenerbahçe verliest met grote cijfers, sensationele 'Red Bull-derby'

Fenerbahçe verliest met grote cijfers, sensationele 'Red Bull-derby'

20-09-2018 23:00

Trainer Phillip Cocu blijft ploeteren met Fenerbahçe. De grootmacht uit Istanbul presteert in de Süper Lig teleurstellend en moest donderdagavond een pijnlijke Europa League-nederlaag slikken tegen Dinamo Zagreb.

Fener verdedigde bedroevend en stond na een half uur met 2-0 achter. Ivan Sunjic schoot binnen na een flipperkastsituatie in het strafschopgebied en Izet Hajrovic bekroonde een fraai opgebouwde aanval. Roman Neustädter kopte Fenerbahçe nog terug in de wedstrijd, maar de Kroaten hadden het laatste woord. Hajrovic profiteerde van onwaarschijnlijk geknoei in de Turkse verdediging en Dani Olmo zorgde met een strak schot zelfs voor 4-1.

De andere wedstrijd in Groep D ging tussen Spartak Trnava en Anderlecht. De Slowaken trokken aan het langste eind: middenvelder Matej Oravec kroonde zich tot matchwinner. Paars-wit speelde dramatisch. Lees het matchverslag

F91 Dudelange-AC Milan 0-1
De wedstrijd tussen Europa League-debutant F91 Dudelange en AC Milan was er een tussen kleim duimpje en de grote reus. De Luxemburgers boden echter knap weerwerk en haalden zelfs met 0-0 de rust. Na een uur spelen moest het dappere Dudelange dan toch buigen. Jerry Prempeh veranderde een inzet van Gonzalo Higuain ongelukkig van richting, waardoor keeper Joé Frising kansloos was: 0-1.

Groepsgenoten Olympiakos Piraeus en Real Betis besloten hun onderlinge ontmoeting met een doelpuntloos gelijkspel. Konstantinos Tsimikas kreeg een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart, maar de Grieken hielden stand.

RB Leizpig-Red Bull Salzburg 2-3
Het vooraf meest opzienbarende affiche was de 'Red Bull-derby' in Leipzig. De thuisploeg startte niet met zijn sterkste opstelling en startte dramatisch. Moanes Dabour en Amadou Haidara zetten de Oostenrijkers op een enigszins verrassende 0-2 voorsprong.

Trainer Ralf Rangnick reageerde furieus en wisselde liefst drie keer tijdens de rust. Nadat rechtsback Konrad Laimer de Anschlußtor verzorgde, was het één van de drie invallers die de comeback voltooide. De Deen Yusuf Poulsen leek zijn ploeg met een indrukwekkende kopbal alsnog een punt te bezorgen, maar Red Bull Salzburg had ook een supersub. De Noor Fredrik Gulbrandsen zorgde na een heerlijke assist van Stefan Ilsanker voor een sensationeel einde van de derby: 2-3.

Celtic en Rosenborg completeren Poule B. De Schotse kampioen won van de Noorse evenknie door een late goal van Leigh Griffiths: 1-0.

De overige uitslagen:

Groep A:
AEK Larnaca-FC Zürich 0-1
Ludogorets-Bayer Leverkusen 2-3

Groep C:
Slavia Praag-Girondins de Bordeaux 1-0 (bekijk de goal
FC Kopenhagen-Zenit Sint-Petersburg 1-1

Groep E:
Arsenal-Vorskla Poltava 4-2
Sporting Portugal-FK Qarabagh 2-0