Anderlecht gaat af in Europa League, derde nederlaag op vier matchen tijd

Anderlecht gaat af in Europa League, derde nederlaag op vier matchen tijd

20-09-2018 22:48
64

RSC Anderlecht is verschrikkelijk gestart aan de groepsfase van de Europa League. Bij Spartak Trnava liet de Belgische recordkampioen zich serieus verrassen en verloor het met 1-0. 

Op papier moest Spartak Trnava een hapklare brok zijn voor RSC Anderlecht, maar daar was op het slechte veld niks van te merken. Anderlecht had in de eerste helft meer balbezit, maar deed daar veel te weinig mee. Paars-wit miste duidelijk creativiteit. De woorden van Devroe dat hij blij was dat Markovic niet kwam, leken zich als een boomerang te wreken. Ook Kums kon bij zijn eerste basisplaats onvoldoende brengen.

In de tweede helft ging het van kwaad naar erger met Anderlecht. Spartak Trnava kreeg almaar meer vertrouwen en op tien minuten van het einde gebeurde het ondenkbare. Bij een corner ging het mis en kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Matej Oravec kopte na een corner raak.

De eindsprint van Anderlecht kwam te laat op gang en met het schaamrood op de wangen mag paars-wit aan de terugreis naar België beginnen. Dit weekend krijgt het voor eigen publiek om zich te revancheren. Dan komt Standard over de vloer. De Rouches verloren donderdag ook in de Europa League. Tegen Sevilla ging het met 4-1 de boot in. Van zijn laatste vier matchen verloor Anderlecht er nu drie. Eerder waren ook Club Brugge en Genk te sterk. Tegen Antwerp kwam paars-wit niet verder dan een 1-1 gelijkspel. 

Fenerbahce gaat ook af
Ook in de andere groepsmatch viel er een verrassing te noteren. Fenerbahce ging af bij Dinamo Zagreb. De Turken kreeg een 4-1 nederlaag om de oren. Bij Fener blunderde men er op los