Frankfurt wint ondanks rood van Marseille, Oranje-feestje Besiktas

20-09-2018 21:35

Eintracht Frankfurt heeft donderdag met 1-2 gewonnen van het Olympique Marseille van Kevin Strootman. De Duitse ploeg eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor Jetro Willems.

Marseille kende een sterke start in Stade Vélodrome, waar geen publiek welkom was vanwege een UEFA-straf. Lucas Ocampos tikte al na drie minuten een voorzet van Florian Thauvin binnen. Willems kreeg een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar een voorzet ging door zijn benen heen nadat de keeper er nog net had aangezeten.

Tien minuten na de pauze kwam Frankfurt alsnog op gelijke hoogte. Lucas Torró kopte een corner van Jonathan de Guzman hard raak. Toch kreeg Frankfurt kort daarna een tegenslag te verwerken, want Willems kreeg zijn tweede gele kaart voor een overtreding op Dimitri Payet. Met tien man gaven de bezoekers niet op. In de slotminuten maakte Luka Jovic er 1-2 van.

In dezelfde poule won SS Lazio thuis met 2-1 van Apollon Limassol. Luis Alberto en Ciro Immobile scoorden voor de Italianen.

Besiktas - Sarpsborg 3-1
Na rust kwam Ryan Babel binnen de lijnen en dat bleek een uitstekende zet. De Oranje-international stond namelijk nog geen vijf minuten op het veld toen hij met een fraaie stift voor de 1-0 zorgde tegen Sarpsborg. Enzo Roco maakte er 2-0 van, waarna Jeremain Lens voor het slotakkoord zorgde op aangeven van Oguzhan Özyakup. Vlak voor tijd maakten de Noren een eretreffer.

De andere wedstrijd in groep I leverde een 2-0 zege van Racing Genk op Malmö FF op.

PAOK Saloniki - Chelsea 0-1
Eden Hazard kreeg rust, maar Chelsea beleefde desondanks een redelijk eenvoudige avond. Willian opende al na zeven minuten de score. Dat het daarbij bleef vial vooral Alvaro Morata te verwijten. De Spanjaard miste diverse goede kansen.