Standard gaat meteen met de billen bloot in eerste Europa League-match

20-09-2018 20:50
1

Standard is met een pijnlijke nederlaag begonnen aan de Europa League. Het kreeg een 5-1 aangesmeerd van vijfvoudig Europa League-kampioen Sevilla.

De eerste kans was voor Standard met een vrijschop van Carcela, maar Sevilla nam het commando snel over. Banega scoorde na tien minuten al de eerste goal via een vrije trap. Standard deed weinig terug, maar één moment was voldoende. Een hoekschop kwam voor de voet van Djenepo en die twijfelde niet: 1-1. Standard leek met die stand de rust in te gaan, maar Vazquez besliste er anders over met een mooi schot: 2-1 dus.

De tweede helft was er teveel aan voor Standard, zeker nadat Ben Yedder heel snel 3-1 maakte. Sevilla drukte niet meer echt door, maar enkele versnellingen maakten nog het verschil. Ben Yedder kon op twintig minuten van het einde 4-1 maken, Banega legde de eindstand nog vast vanop de stip.

Nu krijgt Standard op papier een haalbere kaart: het speelt thuis tegen Akhisarspor uit Turkije. Die club verloor in de andere poulewedstrijd met 0-1 van het Russische Krasnodar.