Genkenaar wijst spilfiguur aan: ''Zullen handen vol hebben''

Genkenaar wijst spilfiguur aan: ''Zullen handen vol hebben''

20-09-2018 15:45
1

Racing Genk krijgt donderdag het Malmö FF op bezoek. Coach Philippe Clement kon voor inlichtingen terecht bij Joseph Aidoo, die twee jaar actief was Zweden. Aidoo bewaart goede herinneringen aan zijn ontmoetingen met Malmö, maar is alert.

"Tijdens mijn twee jaar in Zweden heb ik enkele keren tegen Malmö gespeeld. Mijn eerste duel was trouwens een voltreffer. Het was mijn debuutmatch bij de eerste ploeg van Hammarby en ik werd uitgeroepen tot man van de match. Die prestatie leverde mij zelfs een vast profcontract op," laat de Ghanese verdediger weten aan Het Nieuwsblad.

Aidoo gaat echter niet automatisch uit van een nieuw succes. Hij is sommige gezichten van de Europa League-opponent namelijk niet vergeten. "Malmö is echt een stevige ploeg. Voor mij wordt het een weerzien met Markus Rosenberg, de spilfiguur van de ploeg. We zullen onze handen vol hebben aan hem'', is Aidoo op zijn hoede.

Rosenberg is een 33-voudig international van Zweden en de 35-jarige centrumspits is het scoren zeker nog niet verleerd. In de competitie vond hij negen keer het net in 19 duels. Genk moet ook opletten voor middenvelder Sören Rieks (31), bij wie de teller na 20 competitiematchen eveneens op negen treffers staat. 

Lees ook: De vermoedelijke elf: Clement kiest voor nieuwe/oude namen tegen Zweden