Courtois keek weer op de bank toe: ''Het sprookje Real kraakt''

Courtois keek weer op de bank toe: ''Het sprookje Real kraakt''

Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018 om 15:21do 20-09-2018 om 15:21

Real Madrid was woensdag op de eerste speeldag van de Champions League met 3-0 te sterk voor AS Roma. De Madrilenen klaarden de klus andermaal zonder bankzitter Thibaut Courtois, Hugo Camps voelt de ontgoocheling.

''Thibaut Courtois is een eergevoelig man. Zelfs voor een vriendschappelijke wedstrijd wil hij zijn plaats niet afstaan als doelman van de Rode Duivels. Thibaut wil altijd eerste keus zijn'', trapt Camps af in zijn column voor Het Laatste Nieuws.

Camps weet zeker dat Courtois zijn onthaal in Madrid heel anders had voorgesteld. Het sprookje Real Madrid kraakt. Hij dacht als een koning te worden onthaald in Bernabéu, maar de egards waren zuinig. Overigens toeterde de coach van Atlético, Diego Simeone, dat Courtois bij hem nooit eerste keeper zou zijn. De Madrileense afbladdering van de beste keeper van het WK lijkt bijna een complot'', klinkt het.

De columnist verwacht dat de tot op het bot getergde Courtois toch weer boven zal drijven. ''Gelukkig haalt Thibaut Courtois de motivatie uit zichzelf en heeft hij geen derden nodig om scherp te staan. Maar achter zijn façade woekert wel diepe teleurstelling. Anderen zouden er een gebroken carrière aan overhouden, Courtois is alleen belust op weerwraak. De Rode Duivels krijgen een getergde doelman terug die God en de duivel uit de kruising zou slaan'', besluit Camps. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws