Bayat keert zichzelf 7,8 miljoen euro uit met dank aan Anderlecht en Gent

  Bayat keert zichzelf 7,8 miljoen euro uit met dank aan Anderlecht en Gent

  donderdag 20 september 2018 om 07:21

  Mogi Bayat boert niet slecht. Dat bewijzen cijfers die onlangs werden gepubliceerd door de Nationale Bank. In de voorbije jaren hield Bayat maar liefst 7,8 miljoen euro over aan zijn werk.

  In het kalenderjaar 2017 kende Creative & Management Group een nettowinst van 2,7 miljoen euro. Dat schrijft Het Nieuwsblad. In 2016 klokte het bedrijf van Bayat af met een nettowinst van 2,8 miljoen euro. De voorbije zes jaar maakte Creative & Management Group in totaal 9,2 miljoen euro winst. 7,8 miljoen euro daarvan schreef Bayat over op zijn eigen rekening.

  De voorbije seizoenen verdiende Bayat goed zijn brood dankzij de Belgische topclubs en Charleroi. Vooral door Anderlecht werd de makelaar niet armer. Hij hielp onder meer mee aan de transfer van Sven Kums en Adrien Trebel. Toen Kalifa ­Coulibaly van KAA Gent naar Nantes trok, stond Bayat ook met een brede glimlach mee op de foto.

  Plaats een reactie

  mapolean +652
  donderdag 20 september 2018 om 07:58
  Zolang Fifa, Uefa en KBVB deze transfers (= mensenhandel) toelaten, zullen de makelaars veel geld verdienen. Ze doen niets onwettelijk en ze betalen eerlijke belastingen op hun winsten. Ik gun Bayat deze verdienste (die trouwens maar peanuts is, in vergelijking met sommige internationale makelaars). Sportief gezien vind ik het echter niet kunnen ...
  Vind ik leuk
  SD +8708
  donderdag 20 september 2018 om 08:14
  Altijd geweten dat mensenhandel een lonende bezigheid is.
  Vind ik leuk
  Brubru +3814
  donderdag 20 september 2018 om 12:01
  En wie roept er iedere mercato voor nieuwe spelers ? Juist, de supporters.
  De titel is trouwens heel misleidend zoals altijd.

  Waarom eens geen artikel over hoeveel van het geld van de verkopen in de zakken van de bestuurders verdwijnt in plaats van in de clubkas ?
  Vind ik leuk
  firedwarf +3047
  donderdag 20 september 2018 om 19:06
  Klein bier nog altijd vergeleken met andere "grote" spelersmakelaars , anderzijds voor voornamelijk in de Belgische competitie werkzaam te zijn toch mooie cijfers... Het bewijs dat voetbalclubs hoe langer hoe meer afhankelijk worden van dit soort managers om topspelers binnen te halen... Niet handelen met hun kan je eigen ploeg schade berokkenen
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Bayat keert zichzelf 7,8 miljoen euro uit met dank aan Anderlecht en Gent