Bayat keert zichzelf 7,8 miljoen euro uit met dank aan Anderlecht en Gent

Bayat keert zichzelf 7,8 miljoen euro uit met dank aan Anderlecht en Gent

Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018 om 07:21do 20-09-2018 om 07:21

Mogi Bayat boert niet slecht. Dat bewijzen cijfers die onlangs werden gepubliceerd door de Nationale Bank. In de voorbije jaren hield Bayat maar liefst 7,8 miljoen euro over aan zijn werk.

In het kalenderjaar 2017 kende Creative & Management Group een nettowinst van 2,7 miljoen euro. Dat schrijft Het Nieuwsblad. In 2016 klokte het bedrijf van Bayat af met een nettowinst van 2,8 miljoen euro. De voorbije zes jaar maakte Creative & Management Group in totaal 9,2 miljoen euro winst. 7,8 miljoen euro daarvan schreef Bayat over op zijn eigen rekening.

De voorbije seizoenen verdiende Bayat goed zijn brood dankzij de Belgische topclubs en Charleroi. Vooral door Anderlecht werd de makelaar niet armer. Hij hielp onder meer mee aan de transfer van Sven Kums en Adrien Trebel. Toen Kalifa ­Coulibaly van KAA Gent naar Nantes trok, stond Bayat ook met een brede glimlach mee op de foto.

Plaats een reactie

mapolean +1069
donderdag 20 september 2018 om 07:58
Zolang Fifa, Uefa en KBVB deze transfers (= mensenhandel) toelaten, zullen de makelaars veel geld verdienen. Ze doen niets onwettelijk en ze betalen eerlijke belastingen op hun winsten. Ik gun Bayat deze verdienste (die trouwens maar peanuts is, in vergelijking met sommige internationale makelaars). Sportief gezien vind ik het echter niet kunnen ...
Vind ik leuk
firedwarf +3634
donderdag 20 september 2018 om 19:06
Klein bier nog altijd vergeleken met andere "grote" spelersmakelaars , anderzijds voor voornamelijk in de Belgische competitie werkzaam te zijn toch mooie cijfers... Het bewijs dat voetbalclubs hoe langer hoe meer afhankelijk worden van dit soort managers om topspelers binnen te halen... Niet handelen met hun kan je eigen ploeg schade berokkenen
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws