Poule G: Real Madrid pakt de draad weer op, zinderende slotfase in Tsjechië

Poule G: Real Madrid pakt de draad weer op, zinderende slotfase in Tsjechië

19-09-2018 23:00

Titelverdediger Real Madrid is het nieuwe Champions League-seizoen begonnen met een zege op AS Roma. De Koninklijke won thuis van AS Roma dankzij goals van Isco en Gareth Bale. Poulegenoten Viktoria Plzen en CSKA Moskou speelden gelijk.

Poule G:
AS Roma hield drie kwartier stand in het Estadio Santiago Bernabeu, maar moest op slag van rust toch de 1-0 incasseren. Isco liet doelman Robin Olsen aan de grond genageld staan met een mooie vrije trap. Bale besliste het duel na de rust: de Welshman nam een steekpass van Luka Modric in ontvangst en bekroonde een razendsnelle counter met een strak schot in de verre hoek. De van Olympique Lyon teruggekeerde Mariano Diaz maakte in de slotfase zijn eerste treffer van het seizoen.

Het Tsjechische Viktoria Plzen leek CSKA Moskou in eigen huis te verrassen. Michael Krmencik was voor rust in bloedvorm: dankzij een frommelgoal en een knappe volley van de spits liep Viktoria uit naar een 2-0 voorsprong bij rust. Fedor Chalov bracht de spanning vroeg in de tweede helft weer terug, maar de thuisploeg leek stand te houden. Nikola Vlasic benuute in de vijfde (!) minuut van de blessuretijd echter een strafschop.