Devroe springt in de bres voor duo: Iedereen praat over Vlietinck, maar...

Devroe springt in de bres voor duo: "Iedereen praat over Vlietinck, maar..."

19-09-2018 19:45
12

Luc Devroe oogst de laatste weken kritiek op zijn werk bij Anderlecht. De kern zou niet sterk genoeg zijn en creativiteit missen. Bovendien heeft hij met Luka Adzic en Kristal Abazaj twee transfers gedaan die nergens te bekennen zijn.

Devroe gelooft nog rotsvast in beide spelers, vertelt hij bij La Dernière Heure. "Adzic is niet zomaar een speler. Club Brugge heeft goed gespeeld maar verloren, maar Rode Ster Belgrado heeft 0-0 gespeeld tegen Napoli. Wel, Adzic speelde mee in de kampioenenploeg van Rode Ster. Hoeveel tijd heeft Matias Suarez nodig gehad om zich hier aan te passen? Sommige spelers hebben meer tijd nodig."

Adzic is bovendien nog erg jong. "Iedereen spreekt over Vlietinck bij Club, maar die is 21. Adzic is maar negentien. Bovendien heeft hij vorig seizoen afgesloten met een voetblessure, waardoor hij zes weken niet kon trainen. Hij was daarom ook niet klaar voor de zware voorbereiding van Vanhaezebrouck. Hij zegt me dat hij meer heeft gelopen in twee maanden dan in twee jaar bij Rode Star. Vorige week was hij nog beslissend voor de U21 van Servië."

Ook Abazaj komt er wel, vertelt Devroe. "Voor hem is hetzelfde waar. Hij heeft een oplawaai gehad door het trainingsritme en de intensiteit, die veel hoger ligt dan in Albanië. Zijn werk zal zijn vruchten afwerpen."