Het is geen geheim dat hij niet in de bovenste schuif ligt bij Vanhaezebrouck

"Het is geen geheim dat hij niet in de bovenste schuif ligt bij Vanhaezebrouck"

18-09-2018 10:45
9

RSC Anderlecht mist volgens velen creativiteit. Dat terwijl paars-wit Ryota Morioka in de rangen heeft. Anderlecht-watcher Jurgen Geril pleit in Het Nieuwsblad voor de Japanner.

De 27-jarige spelmaker miste een deel van de voorbereiding omdat hij een conditionele achterstand had, maar die is inmiddels weggewerkt. Toch was Morioka tegen Genk nog altijd niet van de partij, naar verluidt vanwege een blessure.

"Hein Vanhaezebrouck haastte zich om te zeggen dat de Japanner geblesseerd was, maar het is geen geheim dat Morioka niet in de bovenste schuif ligt bij de RSCA-coach", opent de clubwatcher.

Touch of genius
Geril denkt dat de Japanner wel eens de ontbrekende schakel kan zijn bij het huidige Anderlecht. "Toegegeven, Morioka is geen explosief type, maar hij heeft spelinzicht, kan meer rust brengen en met één geniale pass een defensie ontregelen", klinkt het.

Vanhaezebrouck krijgt alvast één gouden raad mee. "Morioka is een speler die vertrouwen en liefde moet voelen. Hem snel afschrijven, zoals deze zomer gebeurde, doet hem geen deugd. Hij hoopt op een echte kans van Hein", besluit Geril.