Opvallend: Real Madrid-trio van 97 miljoen euro wacht nog op eerste minuten

Opvallend: Real Madrid-trio van 97 miljoen euro wacht nog op eerste minuten

18-09-2018 10:30
1

Real Madrid telde afgelopen zomer ruim 145 miljoen euro neer nieuwe spelers, waaronder Thibaut Courtois, Alvaro Odriozola, Vinicius Junior en Mariano Diaz (foto). Opvallend genoeg heeft alleen Courtois minuten gemaakt dit seizoen.

De overige drie (die samen 96 miljoen kostten, red.) zijn in vier competitiewedstrijden en de strijd om de Europese Supercup nog niet verder gekomen dan de reservebank. De Koninklijke telde dertig miljoen euro neer voor rechtsback Odriozola, die echter met een blessure aan het seizoen begon en daarna voorrang moest verlenen aan Dani Carvajal. De pas achttienjarige Vinicius Junior kwam voor 45 miljoen over van het Braziliaanse Flamengo, maar mag eerst bij Real Madrid Castilla ruiken aan het grote werk. De club lijkt in het tweetal echter dragende spelers voor de toekomst te zien, al overweegt men om Vinicius te verhuren.

Of dat ook het geval is met Diaz, is nog maar de vraag. De spits werd voor 21 miljoen euro teruggekocht van Olympique Lyon, aangezien trainer Julen Lopetegeui koste wat kost een centrumspits wilde hebben. De in Barcelona geboren Dominicaan nam zelfs het rugnummer zeven over van Cristiano Ronaldo. De spits kwam zaterdag echter niet aan bod tegen Athletic Bilbao, terwijl Real Madrid op een gelijkspel in Baskenland afkoerste en een stormram nodig had. "Mariano had een optie kunnen zijn. Maar we vonden dat Gareth Bale vervangen moest worden en Lucas Vazquez heeft het prima gedaan", wordt Lopetegui geciteerd door AS.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie