Supporters schreeuwen om trainersontslag, bestuur spreekt vertrouwen uit

Supporters schreeuwen om trainersontslag, bestuur spreekt vertrouwen uit

18-09-2018 10:15
9

Yannick Ferrera kent een moeilijke start bij Waasland-Beveren. Verschillende supporters schreeuwen om een ontslag, maar het bestuur staat als één man achter de trainer.

Met 4 op 21 staan de Waaslanders op een voorlaatste plaats in het klassement. De druk op Ferrera neemt al toe. Tijdens Extra Time dook er een filmpje op van na de wedstrijd tegen KAS Eupen. Daarin was er boe-geroep te zien richting het adres van de Brusselaar.

Ferrera reageerde met een cynisch applausje. Het gemor bij de supporters was ook tijdens de wedstrijd al duidelijk merkbaar. Bovendien valt het vele roteren ook niet in goede aarde. Het bestuur behoudt echter het vertrouwen in haar coach.

Belangrijk tweeluik
Voorzitter Dirk Huyck vindt niet dat de prestaties slecht zijn. "Geluk of pech mogen niet beslissen over het lot van een coach", vindt hij. "Er is geen paniek. Totaal niet." Nu volgen wedstrijden tegen Charleroi en Moeskroen.

"Het is niet alles of niets voor de coach, ook al zijn die twee matchen nu natuurlijk superbelangrijk. De sleutel van onze wederopstanding? Die ligt bij Ampomah en Boljevic volgens mij, want vooral zij moeten voor creativiteit zorgen", besluit Huyck.