Club zéker niet kansloos; Dortmund en kampioenenbal geen gelukkig huwelijk

Club zéker niet kansloos; Dortmund en kampioenenbal geen gelukkig huwelijk

18-09-2018 12:00
2

Club Brugge opent dinsdagavond het kampioenenbal met een thuiswedstrijden tegen Borussia Dortmund. Op papier natuurlijk een zware klus, maar als we dieper naar de stats kijken dan liggen er zéker kansen voor Blauw-Zwart!

Brugge sterk van start
De koploper van de Jupiler Pro League is sterk aan het seizoen begonnen. Allereerst werd de Belgische Super Cup aan het palmares toegevoegd ten kosten van Standard Luik en in de competitie werd op één duel na alles gewonnen. Ook de topper tegen Anderlecht was een prooi voor de Bruggelingen.

Bij tegenstander Borussia Dortmund verbloemen de resultaten momenteel de vorm van het elftal. Er werd nog geen officieel duel verloren deze jaargang, maar om de DFB Pokal tegen Greuther Fürth stond de ploeg op het randje van uitschakeling. Ware het niet dat Axel Witsel met een goal in blessuretijd een verlenging uit het vuur sleepte, waarna Marco Reus in de 120ste(!) minuut de winnende kon maken.

Geen gelukkig huwelijk met kampioenenbal
Aan de Champions League heet BVB geen beste herinneringen. Zo werd er afgelopen seizoen geen enkele groepswedstrijd gewonnen en wacht de ploeg nu in totaal al acht duels op een zege. Vooral buitenshuis is het niet best gesteld met Dortmund: de laatste tien uitduels leverden slechts twee zeges op, terwijl er nu al zes keer op rij niet gewonnen werd in een uitwedstrijd.

Statistieken die Brugge hopelijk moed geven en waardoor het de moeite waard is om eens naar de volgende wedtips van onze collega's bij Daily Odds te kijken:
- Club Brugge of gelijkspel (1,90)
- Beide ploegen scoren (1,60)
- Beide ploegen scoren en Club Brugge verliest niet (2,75)

Gratis weddenschap bij Betway
Voor de ouverture van het kampioenenbal heeft bookmaker Betway een mooie actie beschikbaar: wanneer je €5 inzet op Club Brugge - Borussia Dortmund, krijg je nu een gratis weddenschap ter waarde van €10! Deze actie is geldig voor nieuwe én bestaande spelers. Nog geen account bij Betway? Dan krijg je ook nog eens een verdubbeling van je eerste storting (max. €100)