Vorig jaar waren ze slecht, nu zijn ze plots de beste van België ...?

"Vorig jaar waren ze slecht, nu zijn ze plots de beste van België ...?"

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 23:34ma 17-09-2018 om 23:34

KRC Genk begon geweldig aan het nieuwe seizoen. In de competitie verloor het nog geen match. Heel wat mensen zien de Limburgers al als titelkandidaat. Philippe Clement tempert voorlopig de verwachtingen. 

Clement was maandag te gast bij Extra Time. Hij kreeg de vraag of het nu het moment was om te oogsten met Genk?  "Maar wat is oogsten met Genk? Toen ze vroeger de titel wonnen, was dat wel steeds omdat de topclubs het lieten afweten. Je bent ook afhankelijk van je tegenstanders."

Volgens de trainer maken zijn spelers nu iets nieuws mee. "We hebben de op één na jongste spelerskern van Eeste Klasse. Geen enkele speler heeft ervaring om voor de titel te spelen en al zeker niet om op drie fronten mee te strijden. Dat is de grote uitdaging voor deze groep. Zullen ze dat kunnen?"

"De spelers moeten daar ook niet mee bezig zijn. Enkel met de volgende wedstrijd. Vorig jaar stond nagenoeg dezelfde kern op de negende plaats in december, nu zouden we plots de beste kern van België hebben. Het is mijn rol om iedereen met de voeten op de grond te houden, net zoals het mijn taak was om vorig jaar weer vertrouwen te krijgen in deze groep."

Lees ookClement; "Eigenlijk hadden we de pech dat er journalisten langs de kant stonden"

Poll

Wordt Genk dit seizoen kampioen?

(521 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws