Brighton knokt zich naar en gelijkspel bij Southampton

17-09-2018 23:13
1

In de Premier League hebben Southampton en Brighton & Hove Albion maandagavond de punten gedeeld. Pas in de absolute slotfase kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via een penalty.

In de eerste helft nam Southampton de leiding via een fraaie treffer van Pierre-Emile Hojbjerg, die de bal van een meter of dertig fraai binnenschoot. Met die minimale voorsprong ging de thuisploeg de rust in.

Na rust leek Southampton de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken toen Danny Ings er vanaf elf meter 2-0 van maakte. Twee minuten na die treffer deden de bezoekers echter wat terug: Shane Duffy kopte de 2-1 binnen.

Met invallers Jahanbakhsh en Locadia ging Brighton op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk ook: in de extra tijd kregen de bezoekers een penalty, die door Glenn Murray werd benut: 2-2. José Izquierdo speelde bij de bezoekers niet.