Clement; Eigenlijk hadden we de pech dat er journalisten langs de kant stonden

Clement; "Eigenlijk hadden we de pech dat er journalisten langs de kant stonden"

17-09-2018 22:20
1

Vorig seizoen speelde Sébastien Dewaest vaak een bijrol bij KRC Genk. Afgelopen weekend was de centrale verdediger de matchwinnaar tegen Anderlecht. Dewaest onderging de laatste maanden een metamorfose. Philippe Clement denkt te weten hoe dat dat komt.

In vergelijking met enkele maanden is Dewaest negen kilogram afgevallen. "Hij is anders gaan trainer. Hij volgde onder meer bokstraining. Hij is ook spiermassa kwijt. Dat was ook nodig. Daardoor is hij wendbaarder geworden. Vorig seizoen trainde hij ook goed, maar toen moest hij het vaak afleggen van Joseph Aidoo en Omar Colley. Daar haalde Dewaest motivatie uit", aldus Clement bij Extra Time.

In juli was er nog een akkefietje tussen Dewaest en Dieumerci Ndongala. "In het verleden heb ik dit drie keer meegemaakt. Nu was het iets van twee seconden. Eigenlijk hadden we de pech dat er journalisten langs de kant stonden. Samen met de spelers heb ik de twee uit elkaar gehaald. Tien minuten later was het al opgelost. Ndongola stuurde ik naar huis. Nu komen ze weer overeen."

Lees ookDewaest windt er geen doekjes om: "Zij moeten schrik hebben voor Genk"