'Dat Barça hem goed vindt, is onmiskenbare realiteit'

'Dat Barça hem goed vindt, is onmiskenbare realiteit'

17-09-2018 19:23

PSV begint het Champions League-seizoen met een uitwedstrijd tegen FC Barcelona. De Spaanse media richten zich vooral op trainer Mark van Bommel, die een verleden heeft bij de Catalanen. Wat betreft de spelers wordt vooral Hirving Lozano genoemd.

Het Spaanse Sport besteedde maandag een artikel aan de Mexicaanse aanvaller van de Eindhovenaren. 'Zijn debuut afgelopen zomer op het WK kon niet beter. Na een half uur spelen, sneed hj naar binnen en zette Mexico op voorsprong tegen Duitsland. Het bleek de enige goal van de wedstrijd en was een demonstratie van zijn geweldige techniek'.

Volgens Sport is Lozano geen onbekende voor de Catalanen. 'Ze hebben goede verslagen over hem ontvangen van de CONCACAF-toernooien tot de Olympische Spelen en van zijn prestaties bij Pachuca en PSV. Het was dan ook niet vreemd dat zijn vader tegenover ESPN toegaf dat de Catalaanse club 'toenadering' heeft gezocht'.

'Dat Barcelona hem goed vindt is een onmiskenbare realiteit. Maar de vraag is of hij bij Barcelona zou passen', vervolgt het medium. 'Hij lijkt op Griezmann, behalve dat hij rechtsbenig is, aangezien hij zich vrij in de aanval kan bewegen en kan dribbelen met de bal. Maar zou hij samen kunnen spelen met Philippe Coutinho? Zou hij concurrentie kunnen vormen voor Ousmane Dembele?'