Advocaat moet lachen om Van der Gijp-vraag: 'Geloof jij alles wat hij zegt?'

Advocaat moet lachen om Van der Gijp-vraag: 'Geloof jij alles wat hij zegt?'

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 17:05ma 17-09-2018 om 17:05

Dick Advocaat gaat weer aan de slag. De ex-bondscoach van België moet FC Utrecht er terug boven op helpen. Hij schrok wel toen hij dit weekend naar FC Utrecht-FC Emmen zat te kijken. Utrecht verloor zijn eerste Eredivisie-thuismatch in een jaar tijd.

De aanhang scandeerde bovendien de naam van de pas ontslagen Jean-Paul de Jong. "Wat ik dacht toen ik zat te kijken? Dat er nog een hoop werk te doen is haha", liet Advocaat weten tijdens zijn presentatie. De Kleine Generaal heeft er echter alle vertrouwen in dat FC Utrecht er weer bovenop kan komen. Zijn eerste klus zal de uitwedstrijd tegen Feyenoord op zondag 23 september zijn. "Dat is toch makkelijker dan, bij wijze van spreken, FC Emmen-thuis."

FC Utrecht heeft volgens de nieuwe trainer een prima selectie, maar mist nog de juiste 'afstemming'. "Iedereen heeft gezien dat het gisteren (zondag, red.) niet liep. Dat moeten we als eerste aanpakken. Jantje moet wel weten wat Pietje doet. Ik ben misschien geen moderne trainer, maar ik houd van een goede organisatie."

Advocaat versus Gijp
Advocaat kreeg tijdens zijn persconferentie ook nog een vraag van Veronica Inside-verslaggever Dennis Schouten. Deze haalde de uitzending van vrijdag aan, waarin René van der Gijp met een knipoog stelde dat de 71-jarige oud-bondscoach een ontsnappingsclausule in zijn contract heeft staan. "Geloof jij alles wat Van der Gijp zegt? Nee, dat staat er niet in", glimlacht Advocaat.

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws