Frustraties van Standard zijn onterecht: Gewoon misplaatste opmerkingen

Frustraties van Standard zijn onterecht: "Gewoon misplaatste opmerkingen"

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 15:52ma 17-09-2018 om 15:52

Standard Luik kwam afgelopen zaterdag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Charleroi. Na de wedstrijd deden de spelers van de Rouches hun beklag over de harde speelstijl van Charleroi. Volgens Peter Vandenbempt waren de frustraties onterecht.

"Dat waren toch gewoon misplaatste opmerkingen", vertelde de analist bij Radio 1. "En nog extra ongelukkig, als je weet hoe cynisch het Standard van vorig seizoen van Sa Pinto met ook deze spelers overigens vaak speelde en won. Zoals in de bekerfinale tegen Genk of op Anderlecht. Dus toch een beetje een kort geheugen."

"Maar het is tegelijkertijd ook maar een deel van de verklaring van het puntenverlies van Standard. Emond mist drie keer alleen voor doel. En jongens die het elftal moeten dragen en inspireren, zoals Mpoku, Marin en Carcela, zijn gewoon nog niet op niveau."

"Wat we van Anderlecht kunnen zeggen, kunnen we ook van Standard zeggen, ook al is die ploeg daar veelal dezelfde gebleven. Ze zitten in een aanpassingsperiode na de komst van Preud'homme. Die werkt anders en wil anders voetballen. Ik zou zeggen: nog een beetje geduld", besloot Vandenbempt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws