UPDATE: Zulte Waregem krijgt pas eind deze week duidelijkheid

UPDATE: Zulte Waregem krijgt pas eind deze week duidelijkheid

Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018 om 07:45do 20-09-2018 om 07:45

Franky Dury en Zulte Waregem zitten in het sukkelstraatje. De West-Vlamingen begonnen aan de competitie met vijf punten uit zeven wedstrijden. Bovendien moet Essevee mogelijk enkele weken verder zonder één van zijn sterkhouders.

Damien Marcq moet zich immers komen verantwoorden bij het bondsparket na zijn rode kaart van afgelopen zondag op het veld van Antwerp (5-1). De middenvelder moest na amper een kwartier al naar de kleedkamer met een rood karton.

Update 17/09, 16.00: Volgens de officiële website van de Jupiler Pro League moet Marcq meer dan zich enkel gaan verantwoorden voor zijn rode kaart. Volgens scheidsrechter Boucaut deed de speler daarna nog moeilijk en weigerde hij van het veld te gaan. De ref zou ook melding gemaakt hebben dat Marcq uitpakte met 'bedreigende kritiek'.

Update 18/09, 16.30: Zulte Waregem zal Damien Marq twee wedstrijden effectief moeten missen. De geschillencommissie heeft de straf vastgelegd op drie weken schorsing, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. Daarbovenop komt ook een boete van 2500 euro.

Update 20/09, 07.45: Volgens Het Nieuwsblad heeft Zulte Waregem beroep aangetekend tegen de schorsing en de boete van Marcq. Vrijdagmiddag wordt het strafdossier in hoger beroep opnieuw behandeld. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws