'Mourinho drijft Bailly in de handen van twee concurrenten'

'Mourinho drijft Bailly in de handen van twee concurrenten'

17-09-2018 12:36

Eric Bailly is op weg naar de uitgang op Old Trafford. Manchester United-manager José Mourinho denkt de Ivoriaanse verdediger niet meer nodig te hebben, aldus The Mirror. Vanuit de Premier League-top is er belangstelling.

Bailly is zijn basisplaats kwijt na de beschamende nederlaag van Manchester United tegen Brighton & Hove Albion, bijna een maand geleden. Sinds die zondag speelde hij nog maar twee minuten. Het leidt tot speculaties in The Mirror, dat meldt dat Bailly mag vertrekken. Hij zou in de belangstelling van Tottenham Hotspur en Arsenal staan.

Tottenham lijfde deze zomer geen enkele speler in, maar manager Mauricio Pochettino is naar verluidt een stille bewonderaar van Bailly en hoopt hem in januari over te nemen van Manchester United. Ook Arsenal ziet in de snelle Ivoriaan een goede versterking.

Bailly speelt sinds de zomer van 2016 bij Manchester United, dat hem voor een slordige 34 miljoen euro overnam van Villarreal. Hij was een vaste waarde in de ploeg die anderhalf jaar geleden de Europa League won ten koste van Ajax. Door blessures vervulde hij vorig seizoen een bijrol.