De VP 11 van de Week, speeldag 7: Antwerp en Racing Genk boven

De VP 11 van de Week, speeldag 7: Antwerp en Racing Genk boven

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 10:00ma 17-09-2018 om 10:00

Na elke speeldag geven we bij VoetbalPrimeur.be het beste elftal van de Jupiler Pro League vrij. Op Speeldag 7 maakten vooral Racing Genk en Antwerp indruk, maar ook STVV pakte uit.

Eindelijk rust bij Moeskroen
In de goal bij Moeskroen stond met Jean Butez een absolute tegenpool van Olivier Werner. Die laatste schreeuwt veel op de defensie, maar dat doet meer kwaad dan goed. Butez heeft een andere stijl, maar is vooral ook rustiger in doel. Met een paar puike reddingen hield hij de drie punten thuis voor Moeskroen.

Japanse revelatie
Bij STVV is de amper negentienjarige Takehiro Tomiyasu echt een openbaring. De Japanner heeft het totaalpakket: hij verdedigt secuur, maar ook opbouwend biedt hij een grote meerwaarde voor de Truienaars. Zeker iemand die de topclubs in het oog zullen houden.

Verder zagen we hoe Alexis Saelemaekers ook op de linkerflank voor schwung probeerde te zorgen bij Anderlecht. Hij was één van de weinige lichtpuntjes bij paars-wit. Sébastien Dewaest was een rots in de branding bij Racing Genk én zorgde voor het winnende doelpunt. Joakim Maehle speelde daar zowel aanvallend als verdedigend een puike wedstrijd.

Regisseur bij Antwerp
Antwerp heeft nu al veel plezier van Lior Refaelov. Die scoorde de 1-0 tegen Zulte Waregem en toonde dat hij op zijn 32ste nog niets aan techniek heeft ingeboet. Frank Boya heerste bij Moeskroen over het middenveld en was een echte kwelduivel voor KV Kortrijk. Bryan Heynen was bij Racing Genk een ideale vervanger voor Ruslan Malinovsky.

Dodelijke aanval
Voorin kiezen we deze keer voor twee aanvallers van Antwerp: Ivo Rodrigues was ongrijpbaar voor de verdediging van Zulte Waregem, terwijl William Owusu met zijn werkkracht en twee goals voor ruimte zorgde. Op links kiezen we voor Daichi Kamada, die zijn visitekaartje afgaf met een heerlijke goal tegen AA Gent.

Poll

Wie maakte dit weekend het meeste indruk?

(362 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws