Hij is de Messi van de keepers en is al jaren de beste doelman ter wereld

"Hij is de Messi van de keepers en is al jaren de beste doelman ter wereld"

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 09:44ma 17-09-2018 om 09:44

David de Gea heeft indruk gemaakt op Ben Foster. De Spaanse doelman van Manchester United blinkt bijna wekelijks uit en was ook afgelopen zaterdag van grote waarde voor zijn ploeg. In de blessuretijd voorkwam De Gea de gelijkmaker van Watford, de ploeg van Foster.

"Hij is de Messi van de keepers en is al jaren de beste doelman ter wereld", zo wordt Foster geciteerd door diverse media uit Engeland. "Hij is geweldig. Een aantal van de reddingen die hij op cruciale momenten maakt is adembenemend."

Het valt Foster op dat De Gea wekelijks zijn waarde bewijst en dus niet slechts sporadisch uitblinkt. "Hij doet het continu. Het lijkt er ook op dat het hem niets doet. Serieus, hij is geweldig. Als je als jonge keeper wilt leren hoe je doelman moet zijn, kijk naar David de Gea. Hij is van wereldklasse."

Foster merkt dat het bij De Gea 'natuurlijk' gaat. "Van wat ik hoor is het geen goede trainer. Dat is niet voor hem weggelegd. Maar rond drie uur komt de adrenaline en dat is wat hem drijft. Dat is iets dat je niet echt kunt aanleren. Hij snapt het spel en weet wat hij op bepaalde momenten moet doen."

Plaats een reactie

TageMeister +7145
maandag 17 september 2018 om 09:53
Maar niet op WK ! Miss vandaar de vergelijking met Messi ;-)
Vind ik leuk
Daydreamer +5710
maandag 17 september 2018 om 09:59
Klopt, maar wat stelt de beste keeper op een WK eigenlijk voor? Wordt je toevallig in een minder voetballand geboren, zal je nooit de beste keeper van een WK worden!
Was Courtois de beste keeper van het WK? Hij heeft bij mijn weten niet veel onmogelijke ballen moeten pakken maar heeft zijn naam en faam mee, speelde bij een land dat goed voetbal bracht en ver geraakte in het toernooi... Het hele voorafgaande seizoen heeft hij bij een zwalpend Chelsea geen punten gepakt hoor, hoorde hij zeker niet bij de 5 beste keepers ter wereld!
Perceptie is tegenwoordig alles... De waan van het moment! Speel je goed ben je God, maar net zo goed wordt je een half jaar later helemaal afgemaakt...
Vind ik leuk
TageMeister +7145
maandag 17 september 2018 om 10:28
al is Spanje wel geen klein voetballand é
Vind ik leuk
Daydreamer +5710
maandag 17 september 2018 om 10:31
Nee, tuurlijk niet! Ik doelde ook niet specifiek op De Gea hoor. :)
Vind ik leuk
Geofpurple +6205
maandag 17 september 2018 om 15:07
Volledig mee eens. Wie courtois aanziet als de beste, die snapt er maar weinig van. En ja bon het wk was gewoon niet het tornooi waar keepers hebben uitgeblonken, en zoals je aanhaalt zoveel prachtdingen heeft die ook niet moeten verrichten op dat wk. Kunnen we stellen dat de meeste keepers gewoon gefaald hebben, en hij dan maar die 'prijs' pakt bij gebrek aan beter. Een wk is dan ook maar een tijdsopname van 4 weken. Courtois hoort bij de betere keepers. De beste, euh no way, dat zou enkel maar een chauvinistische uitspraak zijn. Top 10? zeker weten.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws