Hij is de Messi van de keepers en is al jaren de beste doelman ter wereld

"Hij is de Messi van de keepers en is al jaren de beste doelman ter wereld"

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 09:44ma 17-09-2018 om 09:44

David de Gea heeft indruk gemaakt op Ben Foster. De Spaanse doelman van Manchester United blinkt bijna wekelijks uit en was ook afgelopen zaterdag van grote waarde voor zijn ploeg. In de blessuretijd voorkwam De Gea de gelijkmaker van Watford, de ploeg van Foster.

"Hij is de Messi van de keepers en is al jaren de beste doelman ter wereld", zo wordt Foster geciteerd door diverse media uit Engeland. "Hij is geweldig. Een aantal van de reddingen die hij op cruciale momenten maakt is adembenemend."

Het valt Foster op dat De Gea wekelijks zijn waarde bewijst en dus niet slechts sporadisch uitblinkt. "Hij doet het continu. Het lijkt er ook op dat het hem niets doet. Serieus, hij is geweldig. Als je als jonge keeper wilt leren hoe je doelman moet zijn, kijk naar David de Gea. Hij is van wereldklasse."

Foster merkt dat het bij De Gea 'natuurlijk' gaat. "Van wat ik hoor is het geen goede trainer. Dat is niet voor hem weggelegd. Maar rond drie uur komt de adrenaline en dat is wat hem drijft. Dat is iets dat je niet echt kunt aanleren. Hij snapt het spel en weet wat hij op bepaalde momenten moet doen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws