Gumienny stelt Club Brugge in het gelijk en uit kritiek op grensrechter

17-09-2018 09:25
19

Club Brugge had vrijdagavond de handen vol aan Lokeren: 2-1. Jelle Vossen benutte in minuut 97 een penalty, die volgens ex-ref Serge Gumienny terecht werd gefloten. Gumienny zag echter ook een grote fout.

De afgekeurde goal van Club Brugge was dat volgens de voormalige arbiter niet. "Het doelpunt van Wesley werd terecht afgekeurd. Deschacht werd niet opzettelijk aangetikt, maar het was een overtreding'', liet Gumienny weten aan Het Belang van Limburg.

Twee minuten voor tijd leek Loïs Openda al op weg naar de 2-1, maar hij werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Gumienny tikt de grensrechter op de vingers. Bij de buitenspelfase ging de grensrechter wél in de fout. Hij had nooit mogen vlaggen, want ook al was het buitenspel, dan nog was er het vangnet van de VAR. Te veel assistenten vlaggen nog te snel, Ze moeten dat pas doen als ze 200% zeker zijn. Die gewoonte om te wachten zit er nog niet in'', klink het.

Tot slot liet Gumienny zijn licht over de penaltyfase schijnen. De strafschop op het einde was duidelijk, al begrijp ik niet waarom de VAR hier ingreep. Gelukkig bleef Dierick bij zijn beslissing.''