Ajax-duo aangeprezen bij Barcelona: Kunnen zonder problemen mee

Ajax-duo aangeprezen bij Barcelona: "Kunnen zonder problemen mee"

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 08:37ma 17-09-2018 om 08:37

Ronald de Boer heeft in Spanje een goed woordje gedaan voor Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. De twee Nederlandse toptalenten zijn goed genoeg voor FC Barcelona, bezweert de oud-international.

"Frenkie is geweldig. Hij is een voetballer voor wie je naar het stadion komt", vertelt De Boer, in 1999 en 2000 zelf voetballer van Barcelona, aan El Mundo Deportivo. "Hij is één van de spelers die het verschil maakt en ook nog steeds erg jong is (21, red.)."

Het is voor Ajax een onbegonnen zaak om De Jong nog jaren in Amsterdam te houden, denkt De Boer. Barça meldde zich deze zomer meerdere keren, maar sporteif directeur Marc Overmars hield bij voet bij stuk. "Ik weet niet of hij naar Barcelona gaat, maar het zou normaal zijn als Frenkie vertrekt bij Ajax. Hij heeft genoeg kwaliteiten om te slagen in Camp Nou."

De Boer stelt dat De Ligt óók een meer dan geschikte voetballer is voor Barça. "De Ligt is ook geweldig. Hij is negentien jaar oud, maar hij komt over als een dertigjarige. De Ligt en De Jong kunnen zonder problemen mee bij Barcelona."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws