Metamorfose bij Racing Genk: ''Opgang is een zegen voor het Belgische voetbal''

Metamorfose bij Racing Genk: ''Opgang is een zegen voor het Belgische voetbal''

17-09-2018 07:59
6

In september 2017 heerste er al grote onrust bij Racing Genk vanwege teleurstellende resultaten. Een jaar later worden de Limburgers na een mooie 17 op 21 al bestempeld als belangrijke titelkandidaat. Hugo Camps geniet van de ommekeer.

''Racing Genk is niet langer een zootje ongeregeld. De club is in snel tempo geprofessionaliseerd, er heerst eindelijk rust in het bestuur. De voorzitter heeft niet langer een ego als een kerstboom. In tegenstelling tot sommige geronten uit het verleden zoekt hij het hoge licht van het podium niet'', merkt Camps op in zijn column voor Het Laatste Nieuws.

De columnist ziet coach Philippe Clement ook als een belangrijke reden voor de metamorfose. ''Dezelfde bescheidenheid vind je terug bij coach Philippe Clement. Hij is nog even mensenschuw als in zijn tijd als speler van Club. Spreken is beven voor deze coach. Als het licht aangaat, breekt het zweet uit. Maar als vakman overtreft hij zijn generatie.''

Camps vindt het een zeer goede zaken dat Genk zich opwerpt als een serieuze concurrent voor Anderlecht en Club Brugge. ''De opgang van Racing Genk is een zegen voor het Belgische voetbal. Eindelijk is er nog eens een derde hond in het spel. Het creëert spanning en strijd. Kampioen worden met de vingers in de neus is er niet meer bij'', besluit hij.