Alderweireld speelt zonder logo: media speculeren over 'verstoorde relatie'

Alderweireld speelt zonder logo: media speculeren over 'verstoorde relatie'

16-09-2018 22:48
3

Tottenham Hotspur-verdediger Toby Alderweireld heeft zaterdagmiddag tegen Liverpool voor een hoop consternatie gezorgd. De Rode Duivel speelde met een shirt zonder Tottenham Hotspur-logo.

Bovendien deelde Alderweireld na afloop van de 0-2 nederlaag tegen Liverpool een foto van zichzelf met een 'logoloos' shirt via Twitter. De Britse Tottenham Hotspur-watcher Alasdair Gold deed navraag naar het opmerkelijke incident en kreeg te horen dat de Rode Duivel wel degelijk een shirt mét clublogo tot zijn beschikking had gekregen. Hoe Alderweireld aan het alternatieve shirt kwam en waarom hij besloot hiermee te voetballen, is nog onduidelijk.

Het geval-Alderweireld heeft geleid tot heel wat speculatie in de media. Volgens onder meer Het Nieuwsblad moet niet uitgesloten worden dat de verdediger en zijn club een verstoorde relatie hebben en dat Alderweireld bewust zonder logo speelde om een statement te maken. De club probeert al een jaar lang om het in 2020 aflopende contract van de Rode Duivel te verlengen, maar beide partijen komen maar niet tot een akkoord.

Manchester United zat deze zomer nadrukkelijk achter de verdediger aan, maar Tottenham wilde niet meewerken aan een transfer. 'Dat een logo ook van een shirt kan afvallen, is soms een te simpele verklaring…', schrijft Het Nieuwsblad.