Antwerp geeft Zulte Waregem pak slaag op de Bosuil

16-09-2018 19:50
9

Royal Antwerp FC blijft goed in het spoor van Club Brugge en Racing Genk. Antwerp had zondag amper 15 minuten nodig om Zulte Waregem van zich af te schudden: 5-1.

Er waren nauwelijks tien minuten gespeeld of de thuisploeg stond al met 2-0 voor. Lior Refaelov, gaf na zeven minuten al zijn basisdebuut glans door zijn eerste goal voor Antwerp te maken. Refaelov omspeelde Zulte-doelman Sammy Bossut op fraaie wijze en rondde koelbloedig. Drie minuten later verdubbelde Dino Arslanagic de score.

Het ging van kwaad naar erger voor Zulte Waregem, want na een kwartier spelen kwamen de bezoekers met tien te staan. Damien Marcq kreeg direct rood van ref Alexander Boucaut voor een fout op Jonathan Bolingi, al bestond er discussie over deze beslissing. De avond werd nog pijnlijker voor Essevee, want net voor het half uur werd de bal op de stip gelegd na een overtreding van Marvin Baudry. William Owuso ging zelf achter de bal staan en faalde niet vanaf elf meter: 3-0.

The Great Old nam vervolgens wat gas terug, waardoor dit ook de ruststand was. Na de pauze deed het tienkoppige Zulte Waregem wat terug via Davy De fauw, die raakte kopte op aangeven van Hicham Faik. Antwerp pakte de draad echter snel weer op. Owuso mocht zijn tweede van de avond maken, na voorbereidend werk van Ivo Rodrigues. Het slotakkoord was in blessuretijd voor aanvoerder Faris Haroun: 5-1.