Proximus League: Westerlo vergroot gat na klinkende zege op Lommel

16-09-2018 17:50

Westerlo heeft de zesde speeldag in de Proximus League afgesloten met een duidelijke 4-1 zege op Lommel. De Kemphanen staan met 13 op 18 fier aan de leiding.

Westerlo had slechts drie minuten nodig om de score te openen. Jens Naessens werkte een voorzet van Junior Randal Oto'o keurig voorbij doelman Gaëtan Coucke. Na 34 minuten moest Coucke zich weer omdraaien. De Genk-huurling stond te ver voor zijn doel en dat werd gezien door Lukas Van Eenoo. Met een uithaal van ver schoot hij op knappe wijze raak: 2-0. Van Eenoo was voor rust nog dicht bij de 3-0, maar ditmaal had Coucke wel een antwoord op zijn inzet.

Kort na de pauze werd de marge alsnog naar drie vergroot. Naessens was attent, nadat een schot van Kurt Abrahams werd afgeblokt. Aan het uur mocht Abrahams na een rake volley toch zelf juichen. Leonardo Rocha deed in minuut 64 nog wat terug, maar meer dan een eretreffer was het niet voor Lommel.

Bob Peeters en zijn Westerlo hebben door de overwinning een kloof van vier punten geslagen naar Lommel, dat Beerschot-Wilrijk op doelsaldo voor zich moet dulden voor plaats twee.