UPDATE: De Bruyne laat zich uit over blessure en komende interlands

UPDATE: De Bruyne laat zich uit over blessure en komende interlands

Gepubliceerd: vrijdag 21 september 2018 om 08:14vr 21-09-2018 om 08:14

Kevin De Bruyne kende meteen pech in het begin van het seizoen. De spelverdeler van Manchester City liep midden augustus een knieblessure op.

Nu zou de Rode Duivel alweer op een trainingsveld zijn verschenen. “Hij gaat goed vooruit”, wordt coach Pep Guardiola geciteerd door Het Nieuwsblad. De Bruyne is inmiddels aan individuele oefeningen begonnen om zijn terugkeer in te zetten.

“Ik kan bevestigen dat Kevin alweer bezig is”, laat zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster weten. “Hij is lichtjes aan het meelopen, we gaan nog geen uitspraken doen over een terugkeer.”

Guardiola is tevreden over de vooruitgang van de blessure van zijn pupil. “Hij is niet fit voor zaterdag maar hij doet het goed. De dokters zeggen mij dat hij het goed doet”, zei de Spanjaard. “Vanuit het perspectief dat hij 2,5 tot 3 maanden out zou zijn, gaat het goed.”

Het ziet er dus naar uit dat KDB op tijd fit zal geraken voor de interlandbreak in november voor de Rode Duivels. België ontvangt IJsland en trekt naar Zwitserland voor de Nations League. Volgende maand zijn de thuiswedstrijden tegen Zwitserland (Nations League) en Nederland (vriendschappelijk) een vraagteken.

Update 21/09, 08.14: Kevin De Bruyne zou pas eind november terug fit zijn, maar de revalidatie van de Rode Duivel verloopt zeer goed. De middenvelder van Manchester City heeft zich nu ook uitgelaten over zijn blessure. “Ik hoop er weer te staan na de volgende interlandperiode. De derby op 11 november haal ik normaal wel”, aldus De Bruyne aan Het Nieuwsblad.

Plaats een reactie

mapolean +1069
maandag 17 september 2018 om 08:40
Het past helemaal in het karakter van Kevin om sterker terug te keren na deze tegenslag. Wat een voorbeeld voor de jongeren!
Vind ik leuk
Amongoth +279
vrijdag 21 september 2018 om 08:20
Eindelijk, word enorm gemist bij City.
Vind ik leuk
vrijdag 21 september 2018 om 09:13
We zullen zien te vroeg beginnen is zeker geen optie 🇧🇪
Vind ik leuk
zapperboy +1172
vrijdag 21 september 2018 om 10:02
Kevin, we hebben je deze week alweer duidelijk gruwelijk gemist.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws