Witsel geeft raad aan Rode Duivel: Niet denken dat carrière over is

Witsel geeft raad aan Rode Duivel: "Niet denken dat carrière over is"

Gepubliceerd: zondag 16 september 2018 om 15:00zo 16-09-2018 om 15:00

Yannick Carrasco staat de laatste maanden ter discussie. De flankspeler lijkt zijn niveau te verliezen in de Chinese competitie. Axel Witsel kent de Chinese competitie en geeft Carrasco raad.

Carrasco speelt bij Dalian Yifang, niet eens een topclub in China. Witsel weet echter dat naar China gaan geen doodvonnis hoeft te zijn. "Ik weet hoe het is om in China te voetballen. Er wordt veel verteld en geroepen, maar uiteindelijk deed ik mijn job op het veld. Yannick moet alles loslaten en zich bevrijden... Ik zie geen probleem. Hij mag niet denken dat zijn carrière bij de Duivels stilaan voorbij is, want daarvoor heeft hij te veel kwaliteiten", vertelt hij bij Het Laatste Nieuws.

Witsel heeft China verlaten voor Dortmund, maar dat was geen must. "Ik ben heel blij met mijn keuze, ook al heb ik me die voor China nooit beklaagd. Ik zou het iedereen aanraden, maar dan moet je er wel met de juiste ingesteldheid heengaan. Je kan er vakantie nemen, maar je kan er ook met een goeie motivatie naartoe trekken - de nationale ploeg en een WK bijvoorbeeld. Voor mij was het altijd even aanpassen als ik terug bij de Rode Duivels kwam, maar je hebt zelf gezien dat mijn niveau er niet echt onder geleden heeft."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws