'Ambitieuze Beckham wil Messi naar de VS halen, ook Piqué en Ronaldo genoemd'

'Ambitieuze Beckham wil Messi naar de VS halen, ook Piqué en Ronaldo genoemd'

16-09-2018 12:14
2

David Beckham is van plan om Lionel Messi naar de Verenigde Staten te halen. De voormalige superster van Manchester United is eigenaar van het in januari opgerichte Inter Miami en heeft wilde plannen met zijn club.

Inter Miami treedt in 2020 toe tot de Major League Soccer en als het aan Beckham ligt, behoort Messi dan tot de selectie. Volgens The Times en Mundo Deportivo wil Beckham zijn nieuwe club met de komst van Messi in één klap op de mondiale kaart zetten. De vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar zal in 2020 de leeftijd van 33 bereiken, maar ligt nog tot medio 2021 vast in Barcelona. In zijn contract is een clausule van 700 miljoen euro opgenomen. Beckham zou de mogelijkheden onderzoeken om Messi binnen te halen zonder deze astronomische transfersom af te hoeven tikken.

Becks lijkt echter op meerdere paarden te wedden. Mundo Deportivo laat de namen van Gerard Piqué en Cristiano Ronaldo vallen. Het duo is in 2020 respectievelijk 33 en 35 jaar oud. Eerder al werden Wayne Rooney en trainer Carlo Ancelotti aan het nieuwe project van Beckham gelinkt.