Club Brugge staat op dit moment verder dan de andere topclubs

"Club Brugge staat op dit moment verder dan de andere topclubs"

Gepubliceerd: zondag 16 september 2018 om 10:30zo 16-09-2018 om 10:30

Club Brugge staat momenteel alleen aan kop in de Jupiler Pro League. In zeven wedstrijden liet het enkel tegen Antwerp punten liggen. Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine denkt dan ook dat de troepen van Ivan Leko verder staan dan de rest.

Dat vertelt hij in De Zondag. "Club Brugge is met een 19 op 21 prima aan het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League begonnen. Het was lang niet altijd flitsend wat de ploeg van Ivan Leko op de mat legde, maar er werden wel punten gepakt. Blauw-Zwart is bij de les en lijkt momenteel zelfs een streepje voor te hebben op de rest."

Vergeleken met andere topclubs steekt Club er momenteel bovenuit. "Club probeert te verjongen en te verfrissen. Het lijkt op dit moment verder te staan dan de andere Belgische topclubs. Anderlecht, met vijftien inkomende transfers, zoekt op en naast het veld nog naar een nieuwe identiteit. Veel uit het verleden blijft er na de overname van Marc Coucke niet over."

De uitdagers moeten nog puzzelen. "Standard danst nog niet op het ritme van Michel Preud’homme, KRC Genk pakt wel uit met bij vlagen frivool voetbal en kan bouwen op een perfect uitgebalanceerd middenveld. Het komt er nu op aan dat voetbal over een langere periode te brengen."

Poll

Club Brugge is dé topfavoriet voor de titel?

(1019 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws