Drie spelers krijgen buis bij Anderlecht: 'Kwam nauwelijks in het stuk voor'

16-09-2018 09:30
39

Anderlecht heeft zaterdagavond met 1-0 verloren tegen Racing Genk. Volgens Het Nieuwsblad is dat vooral te danken aan drie spelers die uit de toon vielen.

Zo krijgt verdediger Antonio Milic een magere vier op tien. 'De minste van het centrale trio achterin. De Kroatische international kon defensief de schade weliswaar nog wel beperken maar botst vooral in balbezit op zijn limieten', staat te lezen.

Ook in de aanval was het niet veel soeps. Landry Dimata kreeg eveneens een vier. 'Zijn meest ongelukkige wedstrijd in een Anderlecht-shirt. Kwam net als Santini voor de rust nauwelijks in het stuk voor. Kwam in de tweede helft meer in beeld maar jammer genoeg voor hem niet in de positieve zin. Voorkwam de gelijkmaker door in de baan van het schot van Makarenko te lopen.'

Zijn spitsbroeder Ivan Santini bakte er even weinig van. 'De trip met de Kroatische nationale ploeg leek nog in de benen te zitten. Creëerde weinig of geen gevaar buiten een paar pogingen vanop afstand die ver naast doel gingen. Solliciteerde na de rust uitdrukkelijk naar zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Zonder succes.'