Vergeet Agüero, Kane of Salah: Belgen voeren topschutterslijst in Engeland aan

Vergeet Agüero, Kane of Salah: Belgen voeren topschutterslijst in Engeland aan

16-09-2018 07:53

De Rode Duivels hakten recent nog Schotland (0-4) en IJsland (0-3) in de pan en vooral in dat laatste duel waren Eden Hazard en Romelu Lukaku de grote meneren. Dat is geen toeval, want ook bij hun clubs startten beide aanvallers geweldig. 

Eden Hazard moest door een lange WK-zomer even wachten op zijn eerste basisplek bij Maurizio Sarri, maar de dribbelkont trekt zijn niveau vanop het toernooi in Rusland probleemloos door. Zijn bloedvorm resulteerde de voorbije weken in vijf competitietreffers. Deze zaterdag was Hazard nog goed voor een hattrick.

Ook Romelu Lukaku weet de goal te vinden in de seizoensstart. De topschutter aller tijden van de Rode Duivels zorgt er zo min of meer eigenhandig voor dat José Mourinho terug wat uit de wind staat in Manchester. Zijn vier doelpunten vielen, opvallend genoeg, allemaal buitenshuis.

Voor de Belgische voetbalfan loont het dan ook de moeite om eens naar de topschutterstand in de Premier League te gaan kijken. Hazard en Lukaku prijken immers volledig bovenaan. De Chelsea-ster moet niemand naast zich dulden, terwijl Sadio Mané en Aleksandar Mitrovic net als Lukaku aan vier treffers zitten.

Bron: www.soccerway.com