Courtois kan eerste puntenverlies van Real Madrid niet voorkomen

Courtois kan eerste puntenverlies van Real Madrid niet voorkomen

15-09-2018 22:55

Real Madrid heeft zaterdagavond twee punten laten liggen in de Primera Division. Op bezoek bij Athletic Bilbao kwam de ploeg van trainer Julen Lopetegui niet verder dan een remise: 1-1. 

Voor eigen publiek begon Athletic goed aan de wedstrijd. Real werd onder druk gezet. Na ruim een halfuur werd het 1-0. Oscar de Marcos en Markel Susaeta zetten een goede aanval op en uiteindelijk tikte Iker Muniain de bal binnen, achter Thibaut Courtois. 

Na de pauze ging Real vanzelfsprekend op jacht naar de gelijkmaker. Lopetegui bracht Dani Ceballos en Isco in het veld en laatstgenoemde was héél snel na zijn entree succesvol. Na een pass van Gareth Bale schoot de international raak. In de absolute slotfase waren beide teams nog dichtbij de winnende treffer. 

De remise in Baskenland levert De Koninklijke het eerste puntenverlies van het seizoen op. Aartsrivaal FC Barcelona is nog wél foutloos. Die ploeg won zaterdag met 2-1 bij Real Sociedad en staat na vier speelrondes op twaalf punten. Nummer twee Real heeft er tien.