Genk toont zich de sterkste na spektakelrijke tweede helft tegen Anderlecht

15-09-2018 22:20
38

Het is dit weekend even feest in Genk. Daar heeft de gewonnen topper tegen RSC Anderlecht iets mee te maken. Het was al twintig jaar geleden dat Genk in eigen huis nog eens wist te winnen tegen Anderlecht. Dat gebeurde zaterdavond wél. Het werd 1-0.

Na een flauwe Waalse derby tussen Standard en Charleroi hoopten we een knotsgekke partij tussen Genk en RSC Anderlecht te krijgen. Genk begon alvast met veel aanvallende intenties aan de partij, zonder groot gevaar tot gevolg.

Paars-wit kon naarmate de wedstrijd vorderde ook wat meer grip op de partij krijgen. Enkele kleine kansjes kwamen er voor de Brusselaars, geen doelpunt. Ook bij Genk bleef het een eerste helft zonder doelpunten. Al leek de thuisploeg wel iets dichter bij de 1-0 te staan via pogingen van onder andere Bryan Heynen.

De eerste helft slapen, de tweede genieten
Al vroeg in de tweede helft kreeg paars-wit dé kans op de voorsprong, een goede redding van Danny Vukovic hield het op een brilscore. Het was echter aan de andere kant dat kon gevierd worden. Na een dekkingsfout van Ivan Santini stond Sébastien Dewaest helemaal vrij. Een ren richting Philippe Clement en de 1-0 was het gevolg.

De partij was plots helemaal opengebroken. Een reuzekans voor Anderlecht, een grote kans voor Genk. Geen doelpunten, wel heel veel spanning in een wedstrijd die eindelijk als een echte topper mocht bestempeld worden.

Anderlecht ging op zoek naar die gelijkmaker. Een goed keepende Dany Vukovic kon de Brusselaars van dat doelpunt houden. Bij Genk speculeerde men op de counter. De laatste vijftien minuten had Genk had bijzonder moeilijk. De fut leek er wat uit, aanvallend kwam het er amper nog uit. Profiteren deed Anderlecht echter niet. Ook een goed invallen Zakaria Bakkali kon het tij niet doen keren. Het bleef 1-0.