De Gea redt Manchester United met wereldsave in laatste minuut

15-09-2018 20:31

Manchester United heeft drie punten overgehouden aan het duel met Watford. Op Vicarage Road werd het 1-2 voor The Red Devils.

United kon zich geen puntenverlies veroorloven omdat de concurrentie de volle buit pakte. Dat gebeurde ook niet. Nadat United een paar kansjes kreeg en Watford hier en daar wat kon laten zien, namen The Red Devils via Romelu Lukaku de leiding. De Rode Duivel bleef voor de goal rustig en kon binnentikken.

Drie minuten later maakte Chris Smalling er ook nog 0-2 van. Een corner van Ashley Young belandde via het hoofd van Marouane Fellaini op de borst van de routinier, die knap binnenschoot. De wedstrijd leek gespeeld, al probeerde Watford er nog wat van te maken.

Twintig minuten in de tweede helft werd het duel tóch weer spannend. Andre Gray stond op de rand van de zestien volledig vrij en verschalkte David de Gea met een hard schot in de bovenhoek. Watford rook bloed na de aansluitingstreffer. The Hornets jaagden op de gelijkmaker en kregen die kansen ook, omdat United vergat te voetballen.

Het leek goed af te lopen voor United, al zal de hartslag van Mourinho pas gedaald zijn na het laatste fluitsignaal. In de allerlaatste minuut wist De Gea nog uit te blinken met een fantastische redding. United is de nieuwe nummer vijf van de Premier League.